maanantai 26. syyskuuta 2011

Silmälasisponsorit hoi!

Voisin täällä huippusuositussa blogissani mainostaa silmälasiliikettänne, jos saisin sellaiset kakkulat millä näkee tehdä elektroniikkahommia...
Kahden illan tinaussessioiden jälkeen päätä särkee ja kädet tärisee. Voi johtua siitäkin, että molempina iltoina venähti tuonne aamuyöhön ennenkuin tajusi mennä nukkumaan.
Mutta asiaan. Tekisi mieli sanoa, että Hiwatin layoutin suunnittelussa olisi paljon parantamisen varaa.

Ensinnäkin, onhan tuo etuvahvistimen turretlevy nätti ja selkeä, mutta sille on kovin pieni tila potikoiden ja etuasteen putkien välissä.
Johdot juotin levyn takapuolelle kuten Hiwateissa, johdotin potikat ja ruuvasin levyn paikalleen.
Sitten alkoi varsinainen nysväys suurennuslasin ja pinsettien kanssa. Sain lopulta potikat yhdistettyä levylle, mutta entäs nyt jos pitäis päästä kurkkaamaan levyn takapuolelle? Ei onnistu enää, etenkin kun levyn alapuolelta lähtevät johdot ovat vielä kiinni putken kannoissa sentin mittaisilla piuhoilla.
Huoltoystävälliseksi ei tätä rakennetta kyllä voi sanoa.
Automatiikkahommissa aikoinaan laitettiin piuhaa aina rennosti ja löysään, ylimääräiset sullottiin johtokouruihin, ja vianhaku oli helppoa. Toki niitä piuhojakin oli moninkertainen määrä, ja tässä yritän tietoisesti saada aikaan nättiä johdotusta.
Mutta jos joskus vielä teen toisen vahvistimen, niin johtokouru voisi olla hyvä ratkaisu.
Sitten muuten yksi tärkeä juttu. Chassiksen sisäpuoli olisi kannattanut maalata jollain mattaharmaalla tms, koska tuo alumiini heijastaa valoa todella ärsyttävästi.
Etuvahvistinosan johdotus jatkuu nyt kyllä jonain toisena yönä, tänä iltana ei jaksa enää tinata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti