torstai 22. syyskuuta 2011

Pikkuusen jo välillä tökkiikin...

Hitaasti tämä hiivatti edistyy. Nyt olen juuttunut ehkä hiukan liikaa näihin ulkonäköjuttuihin. Halusin mustan etupaneelin, mutta paikallisesta painosta ei järkevällä hinnalla saa siistiä tarraa. Täytyy jättää asia hautumaan, ehkä netistä löytyy jokin edullinen vaihtoehto. Olisihan se tietysti ollut hyvä, jos potikat ja kytkimet olisi voinut ruuvata jo pysyvästi kiinni.
Kävin leikkaamassa jätepaloista 1,5mm paksut levyt eloksoidusta alumiinista eteen ja taakse, ja melko siistiltä nekin näyttävät. Yksi mahdollisuus on tietysti jättää ne harmaiksi, jolloin tekstit voisi tehdä siirtokuvakalvoilla.
Ruuvasin myös osia kiinni, takapaneelista puuttuu vielä impedanssinvalintakytkin ja kotelon sivusisäseinään tulee kannukondensaattori. Seuraavaksi täytyy tehdä turretlevyt ja sitten pääsee tinaamaan.
Tuo impedanssinvalintakytkinhomma ei mennyt aivan putkeen. Hammondin päätemuuntajissa on erikoinen käämitys toisiopuolella, eikä siihen käykään sellainen normaali kytkin jonka hankin Uraltonelta. Pähkäilin asiaa toissayönä, ja totesin, että tarvitaan 3-pakkainen, 3-asentoinen kiertokytkin. Kytkentä on aikamoinen härpäkkä, mutta kiertokytkin on toisaalta paljon halvempi kuin "oikea" kytkin. Turhaan tuli vain tehtyä iso reikä takaseinään, mutta onneksi se peittyi sitten tuolla alumiinilevyllä.

Eilen oli taas kansalaisopiston puutyöpiiri. Jos ensi kerraksi ei tule paikalle vaadittavaa seitsemää, niin kurssi loppuu. Nyt meitä on kasassa viisi, eli pari vielä puuttuu. Siltä varalta että näin käy, sahasin kotelovärkit melkein valmiiksi. Kasauksen saa tehtyä aikanaan kyllä kotonakin. Oikeaoppisesti olisi pitänyt tietysti käyttää koivuvaneria, mutta en keksi mitään syytä, miksei mdf-levy tolexilla päällystettynä olisi yhtä hyvä. Se on tasalaatuisena helppoa työstää, ja kun sen kasaa liiman ja puulistojen kanssa, niin varmasti tulee riittävän luja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti