keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Aasta se alkaa eli alumiiniloota

Osat on tilattu ja niitä odotellessa on hyvä väsätä chassis eli tulevan vahvistimen metallirunko. Kilometrin päässä meiltä on sähkökaappeja valmistava AK-Metalli , josta lähdin alunperin ostamaan alumiinilevyä, mutta tulinkin kotiin valmiiksi taitellun kotelon kanssa. Siellä taiteltiin pientä korvausta vastaan hieno chassis 2 mm:n "turkkialumiinista", josta tehdään säänkestäviä sähkökeskuksia. Materiaali tuntuu tukevalta, se ei ole mitään aivan pehmeintä räkäalumiinia, mutta silti vielä helppoa työstää. Alumiini on chassismateriaalina kuulemma terästä parempaa myös magneettisten häiriöiden takia, mene ja tiedä.
Kulmat olisi voinut jättää avoimiksikin ja kotelo olisi ollut silti riittävän tukeva, mutta halusin kaiken varalta hitsata nurkat umpeen.
Techno-Weld myy jänniä alumiinihitsauspuikkoja, joilla hitsaus onnistuu vaikka keittiön pöydän ääressä. Homma muistuttaa juottamista, tarvitaan vain nestekaasupoltin. Ei pahemmin käryäkään, mutta aika lailla saa lämmittää että puikko sulaa kunnolla. Saumaa pitää hitsattaessa raaputtaa rosteripuikolla, että se sulaa alumiiniin kiinni.


1 kommentti:

  1. Mainio juttu tuo alumiinihitsauspuikko. Täytyy itsekin kokeilla.

    VastaaPoista