lauantai 1. lokakuuta 2011

Tieto lisää tuskaa

Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tulla sellaisia vaikeita juttuja vastaan, joita kyllä osasin odottaakin. Suurimmaksi osaksi ne liittyvät muuntajiin, jotka eivät ole samanlaisia kuin ohjeissa. Apu on onneksi aina löytynyt Muusikoiden.netin elektroniikka-ja soitinrakennuspalstalta.
Tähän blogiin ovat kommentit myös tervetulleita. Jos vaikka joku huomaa , että olen tehnyt jotakin hölmöä, niin  saa sanoa...



Jotain omia virityksiäkin olen lisäillyt, esimerkiksi kytkimille pyörimisenestopatentin. Näissä virta ja standby-kytkimissä ei ollut mitään nastaa, jolla ne olisi voinut lukita etulevyyn. Tämmöisten muttereilla on taipumus löystyä, jolloin kytkin hölskyy ja pyörii ympäri, joten lukitsin ne toisiinsa ja etulevyyn alumiinikulmaraudalla.

Johdot lisääntyvät pikkuhiljaa, ja nyt loppui tinakin. Sitä kuluu aivan älyttömän paljon, turretnastoihin menee tinaa aivan erilailla kuin piirilevykytkennöissä.
Alla olevassa kuvassa näkyy tämänhetkinen tilanne, oliskohan jo puolet piuhoista kiinni...



Oikealla näkyvä sokerinpala ei oikein sovi tuohon turret-filosofiaan, mutta laitoin sen siltä varalta, että tällä vehkeellä soitetaan joskus ulkomailla, jossa on joku muu kuin 230V verkkojännite.
Se on "jännitteenvalintakytkin", jonka jätin takaseinästä pois, kun se oli niin kallis. Jos joskus sellainen ihme tapahtuu, että jännitettä pitää muuttaa, niin sen voi tehdä helposti ruuvimeisselillä sokerinpalalla johtoa siirtäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti