lauantai 1. joulukuuta 2012

Hiiwatti II

Kukkuu, tarinahan ei suinkaan päättynyt tähän. Tässä on ollut vuoden mittainen tauko vahvistinrakentelussa, mutta viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut: Hiiwatti II on päästänyt ensimmäisen parkaisunsa! Vuoden mittainen raskausaika meni aivan muuta puuhaillessa, mutta marraskuun alussa päätin käynnistää synnytyksen.
Ja millainen hirviö sieltä tulikaan! Painaa hirvittävän paljon, murisee kuin ilmestyskirjan peto ja käy niin kuumana, että sillä lämmittäisi pienen talon.
Hyvät naiset ja herrat! Legendaarisen Hiwatt DR201:n inkarnaatio Hiiwatti II on keskuudessamme!

Pientä rakenteellista infoa:
Kotelo/ alusta 1,5mm teräspeltiä, joka laserleikattiin ja taiteltiin oman kylän ammattitaitoisissa metalipajoissa. Itselle jäi vain CAD-kuvan piirtäminen, nurkkien kiinni hitsaaminen ja maalaaminen. Etupaneelin tarra on Tarratehtaalta.
Muuntajat tilasin Italiasta inMadout-nimisestä firmasta, joka tekee käsityönä hyviä ja edullisia Partridge-kopioita.
JJ:n KT88-putket, Tungsolin etuasteputket ja muu tilpehööri Uraltonelta.
Lisänä alkuperäiseen on tuuletin takaseinässä.
Etuvahvistimena on sama "Early 70's four-input preamp" kuin satawattisessakin, 4x KT88-päätevahvistimen ja virtalähteen kytkennät löytyivät Hiwatt.org-sivustoilta.
Layout-kuvan tein itse. Sähköisesti lopputulos on identtinen esikuvansa kanssa, mutta johdotus ym. poikkeaa jonkin verran.






Ja sitten pitäisi väsätä kotelo. Kuten yllä olevasta voi päätellä, siitä tulee isompi kuin ensimmäisestä.


1 kommentti:

  1. Moi!

    Hienosti rakennettu. Itsekin aloitin samanlaisen askartelun, joten ajattelin muuntajia odotellessa kysyä sinulta niiden kiinnitysreikien mitoitusta koteloa varten. Saisin siten jo kotelon valmistukseen ja aloiteltua kasausta. Kiitos.

    VastaaPoista