tiistai 8. marraskuuta 2011

Askartelua

Tänään askarrellaanpaskarrellaan putkivahvistimen etupaneelitekstit kotikonstein, kun viralliset tarrapainopajat eivät lähde sponsoroimaan vahvistinrakentelua. Kumma kyllä, kukaan ei suorastaan riemusta hihkunut, kun tarjosin tarraurakkaa:
-Joo, kyllä meillä onnistuu vaikka minkälaiset tarratyöt. Minkälaisista määristä olisi kysymys, 500 kpl:een erästä voitais kattoa jo sitten vähän alennusta?
-No tuota…yhden tarvitsisin…
Joten nyt loppui itsensä nöyryyttäminen ja katsotaan mihin neljä vuotta sitten kuudellakympillä Vesa Keskiseltä ostettu HP:n mustesuihkutulostin taipuu.

Askarteluun tarvitaan seuraavia välineitä:

  1. Tarratulostuspaperia
  2. Sakset
  3. Tapettileikkuri tai mattopuukko
  4. Mattalakkaa
  5. Tietokone, tulostin ja lehmän hermot.
Tuosta tarrasta oli juttua jo aivan projektin alkumetreillä, ja piirtelin silloin Excelin piirtotyökalulla paneelin, jonka tallensin sitten kuvatiedostona erilleen. Jostain kumman syystä Excelistä suoraan tulostettaessa mittasuhteet muuttuivat oudosti, vaikka mitä olisin yrittänyt.

Mutta kun sen copypaskoi Paint-ohjelmaan, niin mitat tulivat sieltä tulostettaessa oikein.

Ettei homma olisi liian helppoa, niin sen tarran mitat ovat 480x70mm, ja tulostin lykkää vain A-nelosia. Eli tarrakuva piti pilkkoa kahteen palaan.
Tässä paperina on valokuvapaperi, johon tuli todella hieno ja tarkka kuva.
Osien pitää mennä päällekkäin jonkin verran, ja saumakohta vedetään mattopuukolla tai tapettileikkurilla (parempi), niin että puskusaumasta tulisi mahdollisimman huomaamaton.

Eka versio tuli tehtyä tällä tavoin, ja kokeilin päällystää sen kontaktimuovilla(viereinen kuva). Lopputulos oli kehno. Tuollainen kirjanpäällystysmuovi tekee muka kiiltävän, mutta kuitenkin harmaan ja laikukkaan pinnan. Näytti hyvin halvalta ja kotikutoiselta.
Seuraavaksi kokeilin yhteen harjoituskappaleeseen mattaa spray-lakkaa, jota oli jäänyt jostakin purkinloppu. Pelkäsin, että lakka liuottaisi mustetta, mutta näin ei käynyt. Tuli aika mukavannäköinen pinta, joka suojaa arkaa mustepintaa varmasti riittävän paljon.

Ongelmaksi muodostui myös tarran liimaaminen etupaneeliin. Käytin kaksipuolista teippiä, jolla teippasin kolmet tarrat vinoon. Kun lopulta sain neljännen suoraan, huomasin, että kahden vierekkäisen teipin sauma näkyi ikävästi läpi.

Ei muuta kuin irti, ja uusi kokeilu. Tällä kertaa tulostin kuvan tarrapaperille, jossa tuntui olevan aika sileä pinta. Liimasin tarrat ilman lakkaa etulevyyn, ja lakkasin useita ohuita kerroksia matalla spraylakalla.
Muuten tuli hyvä, mutta kahden palan sauma jäi hiukan näkymään keskelle.

Seuraavaksi sitten logon kimppuun. Meinaan kokeilla samaa tekniikkaa siinäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti